LinoArt




Postala sam jako neredovna na blogu, samo se zalim na nedostatak vremena, a imam toliko ideja i planova koje ne stizem da realizujem. Moj fakultet je jednostavno takav, ne podrzava izostajanje i zahteva punu paznju od ponedeljka do petka ( koli su tu jos i radne subote), a ono malo vremena sto mi posle predavanja ostane uglavnom moram da potrosim na sve one radove koje ne stignem na faksu da zavrsim zato ne mogu da docekam kraj ispitnog roka da bih mogla malo vise da se posvetim blogu i novim postovima :)
Danas bih zelela sa vama nesto da podelim, odnosno da vam predstavim glavnog krivca za moje "izostanke" sa bloga. To je jedna grafika kojoj sam posvetila jako puno vremena poslednjih par meseci. Svaka grafika je teska i zahtevna na svoj nacin i svaka potrebno je odredjeno vreme da bi dostigla svoj nivo savrsenstva. Sve je pocelo od malog crteza 





koji je uz par meseci svakodnevnog mesanja boja, uklapanja ploca, nerviranja, boje ispod noktiju, potrosenih papira i mnogih proba i korektura izrasatao u jednu divnu grafiku. Grafiku koja mi je na neki nacin jako posebna i koja je prosle nedelje,krajnje neocekivano, osvojila nagradu Art Centra za najbolju linogravuru u 2015 godini. Jako sam ponosna na ovaj rad i ne mogu vam opisati koliko mi je drago sto je bas on dobio nagradu. Pa narode sta vise da vam kazem do gledamo se sledece godine u ovo vreme na samostalnoj izlozbi :D Tako da ako ponovo pocnem da zabusavam, znajte da su na pomolu nove fantasticne grafike koje spremam ;)
Do sledeceg posta,
-A


I became a very irregular blogger, all I do is complain about the lack of time. I have too many ideas and plans, and so little time to fulfill them. My college is simply like that, it does not support absences and it demands full attention from Monday to Friday (and now there's more - working Saturdays) and the little time I have left after classes I usually have to spend on all those works that I did not get the chance to work on during classes. So I cannot wait for the end of the exam period and second semester so I could dedicate a little more time to my new ideas and blog posts :)
Today I wanted to share something with you, to introduce you to the main culprit for my "time off" from the blog. It is a artwork of print making to which I have devoted a lot of time the last few months. Each artwork is difficult and challenging in its own way and each takes a certain amount of time to reach the desired level of perfection. It all started with a small sketch that within a few months of mixing colors on a daily basis, fittings, frustrations, color under the nails, paper and many rehearsals and consultation grew into a wonderful artwork. It's very special to me, and that last week, most unexpectedly, it won an award of Art Center for the best engraving in 2015. I am very proud of this work and I cannot tell you how glad I am because it was this work that won the award. 
Well folks what else can I tell you, I'm looking foward to next year's solo exhibition :D
And if I become lazy again, you'll know that it's probably because I'm preparing some new stunning artworks ;)
Stay tuned,
with love
-A






WithInstaLoveAlex

19 comments:

  1. Zaista predivno! Cestitam! Nadam se da cu imati priliku da posetim tu izlozbu. :D P.S. Ovu grafiku tako vidim na nekom rokovniku ili beleznici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga Sofija :) Zanimljiva konstatacija, bas bi lepo izgledalo na nekom rokovniku ;)

      Delete
  2. Predivno je svaka čast. Baš je divno :) za naslovnicu neke knjige ili rokovnika je dušu daloo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno draga Mina :)) Bas sam u okviru drugog jednog projekta radila primenu, odlicno izgleda kao naslovna strana knjige ;))

      Delete
  3. Prelepo je Alex, čestitam!
    Zasluzila si nagradu,
    Cmokic

    http://bambolai.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Wow zaista prelepo, kakav talenat!!! Cestitam na nagradi!!!

    ReplyDelete
  5. Obožavam tvoje romantične slikice <3 A ovaj rad za koji si dobila nagradu je san snova, jedan od divnih motiva si izabrala i prikazala ga savršeno! :)

    http://daisy-elegant.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na tako divnim recima draga Iva :**

      Delete
  6. prekrasan rad, magične boje i linije!

    ReplyDelete
  7. Wow love your hairstyle!
    Very nice blog by the way :)

    Kisses from Russia,
    Juliet
    RUSSIAN DOLL

    ReplyDelete
  8. Svaka ti čast! Meni je toliko drago da te ovako virtuelno "poznajem" jer je svaki rad koji prikažeš pravo uživanje videti. Uvek se iznova divim tvom talentu koji nije nimalo jednoličan i mogu te zamisliti u različitim sferama jednog dana. Nastavi ovako i hvala što svoju umetnost deliš sa nama.
    Radujem se toj izložbi, a do tada vredno radi, uči, usavršavaj se i budi najbolja verzija sebe <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na ovim predivnim recima draga moja :** <3
      Spremam se punom parom, doduse ima vremena, ali kao i uvek proletece veoma brzo.
      A ti sledece godine u ovo vreme ocekuj pozivnicu za tu izlozbu ;)))

      Delete
    2. Jedva čekam :-*:-*:-*:-*:-*:-*

      Delete