Skopelos






Kao sto juce obecah, u danasnjem postu cu se osvrnuti na nasu posetu Skopelosu.
Kao i svaki izlet i ovaj je proleteo. Imam osecaj kao da nisam uspela da obidjem i fotografisem sve sto sam zelela. Iako je na prvi pogled delovalo kao da nam je dva sata u gradu Skoleposu i vise nego dovoljno, ali koga zavaravamo, naravno da nije, pogotovo na 40+ stepeni.
Prva stanica nam je bila crkva Sv. Dzona i ostrvo Mama Mia, ali tome cu posvetiti poseban post koji cete uskoro moci da pogledate ;)
Druga stanica nam je bio grad Skopelos o kome cu pisati danas :)
Skopelos je ostrvo koje pripada grupi Severnih Sporada zajedno sa Skijatosom (udaljeno je 7 km od Skijatosa) i Alonisosom. 
Glavni grad Skopelos ima prepoznatljivu grcku arhitekturu sa uskim ulicama koje vode visoko u brdo iznad grada sa prelepim panoramskim pogledom na zaliv. Na prvi pogled Skopelos i Skijatos su jako slicni, ali mi je Skopelos malo zanimljiviji. Ulice u starom delu grada su drugacije rasporedjene, a ono sto sam za ta dva sata uspela sa vidim me je dovoljno zainteresovalo da definitivno pozelim da se vratim ;) 
Za razliku od Skijatosa, Skopelos je manje urbanizovan sa netaknutom prirodom i velikim brojem predivnim plaza koje su uglavnom sljunkovite. Jedina mana Skopelosa je upravo taj sljunak, nekako sam uvek veci fan peska, i cinjenica da su plaze nesto udaljenije od grada nego na Skijatosu. Mozda gresim te je to samo neki moj utisak jer sam taman naucila raspored na Skijatosu. ;)  
Mogla bih da se kladim da mi ni deset dana ne bi bilo dovoljno da se zavucem u svaki coskic Skopelosa (citaj svako dvoriste :D ). Mislim da bi za savrsen obilazak grada i jednako dobar provod na plazama moj odmor zahtevao dvadeset dana - deset za istrazivanje i jos deset za odmor :)) 
Sve u svemu jako lepo mesto, ako vam se nekada ukaze prilika obavezno ga posetite, verujem da se necete razocarati :))
Do sledeceg posta,
-A







Pants: H&M
Top: H&M
Sandals costum made
Bag: Duki Daso








WithInstaLoveAlex

9 comments:

  1. Predivno! Budimo realni, vremena nikad dosta, pogotovu za razgledanje i fotografisanje. Skopelos zaista izgleda magicno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno, verovatno bih i posle 5 dana opet kukala kako nisam imala dovoljno vremena :D

      Delete
  2. Kako volim tvoje slike. :)
    Ovog leta smo momak i ja razmišljali o Skijatosu, međutim termin koji smo želeli je bio rasprodat, pa je pala Lefkada. Neke naredne godine će sigurno doći na red i ova prelepota.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno :)
      Jao Lefkada, hoces li je spominjati na svom blogu?
      Bas me zanimaju utisci s obzirom na to da mi je u uzem izboru za letovanje vec godinama :))

      Delete
    2. Trenutno sam izbacila serijal postova o krstarenju sa Lefkade do Kefalonije, Itake i drugih bližih ostrva :) Biće i samo post o Lefkadi i utiscima ali neću stići da sve to ispišem u skorije vreme :)

      Delete
  3. Bože, bože kako je lepo!
    Ne znam šta pre da gledam more, cveće ili tvoj outfit :) Divnoća!

    Ljubac :*

    ReplyDelete
  4. Savrseno! Ne znam kako su mi promakli tvoji postovi, tek sada vidim opciju da mogu da te pratim preko GFC ne znam da li je ranije nisi imala ili je meni promakla :) Uglavnom, odsad pratim svaki post :) Pogotovo ovu predivnocu od Skopelosa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majce :*
      E bilo je ali nesto baguje, ne znam ni ja sta mu je, tako da nekad ucita opciju a nekad ne, moram malo da sredim izgled i redosled opcija, pa ce biti preglednije ;))

      Delete