Current beauty favorites



Dugo nisam pisala beauty postove, ali reših da to ispravim i vratim se na "velika vrata" jednim postom o proizvodima bez koji trenutno ne bih mogla zamisliti svoju makeup rutinu. 
Jako dugo sam tražila neki preparat koji će uspeti lepo da mi nahidrira kožu. Kako ne volim ni kremu za ruke, a kamoli kremu za lice, bio je to jedan jako dugačak put. Znala sam da jednostavno moram preći preko te činjenice i istrpeti dok kože sve ne upije. Sada ne bih mogla da zamislim da stavim puder na golo lice.
Prvi proizvod koji ću danas spomenuti je MAC prep+prime esencijalno ulje koje me je kupilo prvobitno mirisom. Da, znam - ne može mi miris biti presudan ali moj mozak funkcioniše ovako: "Ako već moram stavljati nešto što ne želim, bar nek lepo miriše!". Naravno, na kraju se ispostavilo da nisam bila u pravu, da i više nego želim stavljati ovo ulje i da obožavam osećaj koji ostavlja na koži. Koristim ga redovno, pre šminkanja, nekada nakon skidanja šminke, jako je lagano i prija mi pred spavanje.
Od skoro sam počela i pudere sa njim da razblažujem i mešam. Koliko sam nekada volela težak puder koji dobro pokriva, toliko mi sada smeta i imam jako veliku potrebu da napravim neku lakšu varijantu za šta mi je ovo ulje odlično rešenje. Ulje dolazi u staklenoj bočici sa pipetom, kompaktno je i lako za korišćenje.
Drugi proizvod je tako iz MAC prep+prime kolekcije a to je moisture infusion. U klasičnom MAC-ovom pakovanju, od 50 ml, sa pumpicom. Ovaj proizvod mi je preporučila MAC-ova šminkerka u jednoj od onih poseta MAC-u kada sam krenula da kupim tačno određene stvari, a iz prodavnice izašla sa još pet neplaniranih. Ovo je proizvod koji koristim pre svakog šminkanja, kakav god puder da je u pitanju. Odličana je podloga za tečni, a još bolja za puder u kamenu. Nekada čak imam potrebu da ga namažem i kada ne planiram staviti nikakav puder preko. 
Sa prep+prime proizvida na trenutak skrećem na ruževe. Možda ne spadaju u "every day" makeup, pogotovno Instigator, koji je jako tamna nijansa ljubičaste sa retro matte finishom, ali definitivno spada među priozvode koje jako često koristim u poslednje vreme. 


Proizvod koji me je bukvalno spasio ovog leta je Lancôme Energie de Vie serum. Kao što mu i samo ime kaže ovaj serum je napravljen kako bi vratio život umornoj i izmučnoj koži - story of my life. Tako da sam se baš radovala njegovom isprobavanju, a po samoj bočici može se zaključiti da mi je i više nego odgovarao, s obzirom na to da je još malo pa prazna. Doduše sada kada malo bolje pogledam fotke mislim da je ovaj post možda bio prikladniji za "Empties" rubriku. Još jedna lagana tekstura koja hrani kožu i vraća joj prirodni sjaj. Koristim ga i ujutru i uveče, to je bila jedna vrsta izazova za mene - da se nateram da ga koristim i ujutru i uveče i jako sam ponosna na sebe što sam u tome i uspela jer vidim jako veliku razliku na koži. Ten mi je ujednačeniji, a koža se konačno oporavlja. Još jedan proizvod od  Lancôme-a koji sam jako često koristila je Miracle cushion puder sa zaštitnim faktorom. Kompaktan i lako nanosiv. Nije težak na koži, ne zapušava je i nema full pokrivnost, a upravo to mi se i svidelo. Odličan je za one koji žele prirodan sjaj i izgled kože. 

Poslednji proizvod na ovoj mojoj listi je ponovo MAC-ov, i to maskara -  Extended Play Gigablack Lash. Sa naizgled običnom, ali tankom četkicom ova maskara je proizvod koji vam dozvoljava da dođete do svake trepavice i definišete je bez viška proizvoda i grudvica. I još jedan plus je to što je vodootporna. Jedina mana je to što je pakovanje jako malo u poređenju sa drugim maskarama. 

Do sledećeg posta,
A



WithInstaLoveAlex

No comments:

Post a Comment