Windows




Prozori, pa jos kad su ovako lepi i sareni, prosto ne mogu da prodjem pored njih a da se ne zaustavim. 
Ja sam osoba koju ne drzi mesto, ne mogu da lezim ceo dan i nista ne radim, a to vazi i za letovanje. I na ovom letovanju je tako bilo. Svaki slobodan trenutak sam iskoristila za istrazivanje grada, iako je mesto jako malo, i kako mnogi kazu dosadno. Smatram da ako si dovoljno kreativan nikada ti ne moze biti dosadno. Tako sam se ja izula na sred ulice da bih fotografisala sandale :D
Stavros je malo mesto, moglo bi se reci da je podeljen na stari i novi deo grada. Novi deo zaista jeste dosadan, ali me je zao stari deo grada odusevio. Turisticka mesta se uglavnom svedu na hotele, vile i apartmane sa sobama za smestaj turista, koje meni, koliko god lepe i luksuzne bile, izgledaju potpuno bezlicno. Spominjala sam to u postu Vintage ali evo da ponovim, stari deo Stavrosa se sastoji od puno malih ulica punih istorije kojima se siri duh primorja. U koju god da udjes naici ces na nesto zanimljivo, iako su te grcke kucice tako male i skucene, potpuno suprotne od luksuznih vila.  Nije to neka spektakularna arhitektura, ili nacin gradnje, ali ima nesto sto te privlaci. Kada pored njih prodjes, i vidis kako je sve koloristicki uklopljeno od boje prozora i vrata preko stolova i stolica u dvoristima u istoj boji, da bi se slagali sa prozorima i vratima, prosto pozelis da sednes i uzivas u toj idili uz neku dobru knjigu ili solju kafe. Table "cuvaj se psa" i slicno me, kao sto vidite, nisu zaustavile, i moram da priznam da sam iznenadjena kako me niko nije napao dok sam se, moglo bi se zargonski reci, zavlacila po tudjim dvoristima i pokusavala da napravim sto bolju fotografiju ;) Pretpostavljam da sam taj prag srama presla zajedno sa svim zadacima i vezbama koje smo dobijali na predavanjima iz fotografije u prvoj i drugoj godini. Ono sto je zanimljivo je kako su svi prijatni i lepo raspolozeni, a kada vide fotoaparat oduseve se.
Nadam se da cete uzivati u ovim fotografijama isto oniliko koliko sam i ja dok sam ih pravila, i da sam uspela da vam predstavim bar delic atmosfere u ovom gradu ;)

Do sledeceg posta,
voli vas
-A




















WithInstaLoveAlex

2 comments: